FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

     Site industriale

     Site fanta

     Benzi transportoare

     Table perforate

     Site, masini de sitare

     Tesaturi tehnice


 

     Producere, utiliz., stand. internationale

     Materiale sarme metal

     Materiale plastice

     Tipuri livrate

     Tesaturi pentru insecte

 
 
 

   Tesaturi tehnice - Termeni de baza


Definiţie
 

     Termenul tehnic ţesătură indică toate produsele fabricate din sârmă metalică dreptunghiulară încrucişată sau material plastic în formă de fir care compun plasa de sârmă în forma sa finală. Această metodă de procesare şi formare dă posibilitatea stilizării multiple a ţesăturii de exemplu pentru filtre, site, clasificatoare, echipament de protecţie, consolidări, suporţi.

Termeni de bază - Urzeală şi bătătură
 

Urzeala - sârmele care merg de-a lungul ţesăturii. Bătătura- sârmele care merg transversal
Forma ochiului - Ţesăturile cu ochi pătrat sau aşa numite ,,ochi zero" sunt create potrivit cu diferitele aranjări ale sârmelor transversale.
Ochi pătrat - Distanţa dintre urzeală şi bătătură este aceeaşi
Ochiul dreptunghiular - Putem vorbi despre ochi dreptunghiular dacă distanţa dintre sârmele urzelii este mai mică decât distanţa dintre sârmele bătăturii. În caz contrar putem vorbi despre găuri mari cu ochiuri plate.
Ochi zero - Sârmele urzelii sunt întinse la anumite distanţe aproape una de cealaltă dar este posibil să întinzi firele bătăturii la anumite distanţe"libere".
 

Parametrii ţesăturii - Lăţimea ochiului


Lăţimea ochiului ,,w" sau ,,w1" şi,,w2" pentru ochi dreptunghiular este distanţa de urzeală sau de bătătură. Distanţele sunt date în mm. sau micrometri.
Grosimea sârmei - Grosimea sârmei ,,d" sau ,,d1" şi ,,d2" este dată în cazul sârmelor rotunde de diametru. Este dată în mm şi poate fi măsurată cu şublerul dacă diametrul sârmei este mai mare decât 1 mm sau cu micrometrul, dacă diametrul sârmei este sub 1 mm. Diametrele sârmelor măsurate în ţesătură pot fi câteodată mai mici decât diametrele lor nominale.
Pasul - Pasul ,,t" sau ,,t1" şi ,,t2" este distanţa urzelii sau bătăturii de la sârma alăturată t=w+d. Este folosit pentru calcularea numărului de sârme necesare pentru distanţa de 10 mm 'de exemplu' şi raportul acestui pas m şi numărul de sârme calculate n.t = m/n
Suprafeţele deschise - % suprafaţa deschisă de sitare Fo arată cota procentuală a tuturor găurilor pe suprafaţa totală a ţesăturii şi o calculăm după cum urmează:
 

Fo=(w2/t2)*100 sau w2/(w+d)2*100 în procente
 

Numărul de ochiuri - Numărul de ochiuri indică numărul de găuri per inch( 2,54 mm )