FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

     Site industriale

     Site fanta

     Benzi transportoare

     Table perforate

     Site, masini de sitare

     Tesaturi tehnice


 

     Producere, utiliz., stand. internationale

     Materiale sarme metal

     Materiale plastice

     Tipuri livrate

     Tesaturi pentru insecte

 
 
 

   Tesaturi tehnice - Metode de producere


Tipuri de ţesături tehnice
 

Ţesături netede
 

     Această metodă de producere este foarte comună. Fiecare sârmă este îndoită fie în urzeală fie în bătătură şi aceasta alternează regulat.
 

   Ţesături tehnice cu sârmă răsucită
 

Ţesătura răsucită
 

     De obicei două sârme sunt îndoite, cu decalarea ulterioară peste o sârmă. Această ţesătură e selectată în principal în cazuri în care sârma este prea groasă în raport cu mărimea ochiului sau dacă ţesătura e prea fină aşa încât sârma îndoită nu e păstrată în ţesătura.
 

Ţesătura răsucită în punct sau alternantă
 

     Această metodă de ţesere este folosită în locuri unde sunt posibile deplasări transversale şi trebuiesc eliminate. Este folosită în principal datorită frecvenţei apariţiei suprafeţelor libere, pentru diferite inserţii si mai rar pentru filtre sau site.
 

Ţesături pentru filtrare - Ţesături netede
 

     Sârmele de bătătură sunt atât de apropiate una de alta încât se creează ,,ochiurile zero". Sârmele bătăturii sunt mai groase decât sârmele urzelii. Au o bună posibilitate de curgere datorită găurilor identice şi posibilitate simplă de curăţare.
 

Ţesătura răsucită (uşor impermeabilă)
 

     Sârmele de bătătură sunt apropiate unele de altele în ţesătura răsucită. Sârma bătăturii de obicei se întinde lângă şi sub sârma urzelii. Numărul de sârme este dublu în comparaţie cu cel de la ţesătura netedă.
Filtru armat (bandă inversată)
     Cele mai multe sârme sunt în sistemul urzeală,de aceea bătătura este considerabil mai subţire decât urzeala.Această construcţie dă stabilitate şi asigură o bună capacitate de curgere.
 

Ţesături plate pentru filtrare
 

     Această ţesătură de filtrare este produsă în acelaşi fel ca benzile de filtrare. Sârmele bătăturii nu sunt întinse aşa de apropiat una de cealaltă ci la anumite distanţe şi acestea măresc capacitatea de curgere. Dezavantajul este regularitatea slabă. Ţesătura plată de filtrare este produsă în:
 

a.) Ţesătură simplă
b.) Ţesătură răsucită
 

Ţesătura rasucită armată- pentru filtrare
 

     Ţesătura tehnică cu combinaţia de ţesătură răsucită şi aşezarea celor mai multe sârme în urzeală permite, datorită stabilităţii mari şi tăriei, să fie folosită în cerinţe extreme de mediu.
 

Ţesături de protecţie împotriva insectelor - Polietilenă
 

     Ţesăturile de protecţie împotriva insectelor, produse din polietilenă, sunt făcute cu fibră cu diametrul de 0,3 mm, mărimea ochiului de 1,4 mm. Ele sunt livrate în role de culoare albă şi verde, de 25 m lungime, acoperite cu PVC, lăţime de 800, 1000, 1200 şi 1500 mm.
 

Fibre de sticlă
 

     Ţesăturile de protecţie împotriva insectelor, produse din fibră de sticlă, sunt făcute cu fibră cu diametrul de 0,3 mm, mărimea ochiului de 1,4 mm. Se livrează în role de culoare albă şi gri–albă, verde şi neagră, de 20 m lungime, acoperite cu PVC, lăţime de 800, 1000, 1200 şi 1500(1600-2200) mm.
 

Aluminiu
 

     Ţesăturile de protecţie împotriva insectelor, produse din aluminiu, sunt făcute la cererea clienţilor, au fibra cu diametrul de 0,3 mm, mărimea ochiului de 1,2 mm. Se livrează în role de 30 m lungime, lăţime de 1000, 1200, ambalate în cutii de carton.
 

Poliester
 

     Ţesăturile de protecţie împotriva insectelor, produse din poliester, sunt făcute cu fibră cu diametrul de 0,3 mm, mărimea ochiului de 1,4 mm. Se livrează în role, culoare albă sau neagră, la metru sau în set complet în cutii de carton de dimensiuni 1500 x 900 mm, 1500 x 1300 mm şi 1500 x 1800 mm cu adeziv şi un cuţit mic.

 

           


 

   Tesaturi tehnice - Domenii de utilizare


 

   Industria chimică şi famaceutică
   Industria de procesare a alimentelor şi producătoare de băuturi
   Tehnologie de încălzire, are condiţionat, sanitară
   Agricultură şi pădurărit
   Producerea echipamentului de uz casnic
   Producerea de camioane, industria spaţială şi pentru aer
   Industria de ingineria şi producerea instrumentelor
   Industria electrotehnică
   Inginerie civilă
   Procesul de imprimare
   Sortare
   Industria materialelor abrazive
   Forarea găurilor adânci
   Servicii pentru sănătate şi tehnologie dentară
   Amestecuri


 

   Tesaturi tehnice - Standarde internationale


 

   DIN 4185, Foaia 1- Suprafeţe de sitare-Caracteristici şi trăsături de bază a suprafeţelor de sitare făcute din ţesături tehnice.
   Foaia 3- Suprafeţe de sitare-Caracteristici şi trăsături de bază ale suprafeţelor de sitare excluzând ţesătura şi suprafaţa de sitare din plăci metalice perforate.
   DIN 4189, Foaia 3- Suprafeţe de sitare-Caracteristici şi trăsături de bază ale suprafeţelor de sitare excluzând ţesătura şi suprafaţa de sitare din plăci metalice perforate.
   DIN 4192, Foaia 1-Suprafeţe de sitare,ţesături din sârme ţesute şi bare de sârme din fir de oţel de arc; dimensiunile DIN 4192 vor fi înlocuite de standard DIN ISO 3783/3
   DIN ISO 4782- Sârmă de metal pentru industrie folosită în ţesături pentru sortare Asigurarea precedentă DIN 4186/1 1953-93,DIN 4186/2 1957-93.
   DIN ISO 4783- Site industriale din sârme, instrucţiuni pentru selectarea corectă a combinaţiei mărimii ochiului şi diametrului sârmei.
   DIN ISO 9044 - Ţesături tehnice industriale din sârme ţesute, cerinţe tehnice şi acceptare( verificare ). Asigurarea precedentă DIN 4189/3 1957-1993.
   DIN ISO 9045- Site industriale şi tabel de sortare.