FAIL (the browser should render some flash content, not this).
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

     Site industriale

     Site fanta

     Benzi transportoare

     Table perforate

     Site, masini de sitare

     Tesaturi tehnice


 

     Site de metal

     Site nemetalice

     Site cu degete

     Accesorii

     Poze

 
 
 

   Site nemetalice - Site sortare poliuretan si cauciuc
 

Suprafeţele sitelor de sortare din poliuretan şi cauciuc


     Cerinţele crescānde pentru calitate īn procesul de sortare şi necesităţile pentru costuri mici de operare a maşinilor de sortare au determinat producătorii suprafeţelor de sortare să dezvolte şi să fabrice site din materiale nemetalice. După multe cerecetări, practica a dovedit ca fiind cele mai bune materiale elastomerii poliuretanici şi cauciucul cu rezistenţă la abraziune. Ele au cea mai ridicată precizie, dovedită de rezistenţa la abraziune şi uzură.


     Sitele confecţionate din acest material au următoarele caracteristici:
  durabilitate remarcabilă
  minim de zgomot
  capabilitatea de autocurăţare cu site făcute din materiale mai moi
  deschideri īn formă conică, prevenind īmbācsirea sitei
  īn general suprafeţe liber deschise mai mici comparativ cu a sitelor de sārmă.
    

     Astăzi, sitele din poliuretan şi cauciuc sunt folosite ca īnlocuitori pentru toate produsele din sārmă mai sus menţionate. Este posibil să se fabrice aceste site ca suprafeţe īn formă de sită sau echipamente, potrivit cu dimensiunile sortatorului. Materialele din poliuretan şi cauciuc pot fi folosite īntr-un mare domeniu de amestecuri cu duritate de 40 pānă la 90 Shore şi diferite īnălţimi ale modelului, potrivit cu cantitatea şi mărimea materialului de sortat.


 

Site din poliuretan şi din cauciuc īntinse transversal
 

Utilizare: pentru sortarea materialelor uscate şi umede ,eliminarea apei.
Caracteristici: Suprafaţa de poliuretan este produsă īntr-o singura bucată inclusiv elementele de fixare,suprafaţa de cauciuc la fel īntr-o singura bucată dar cu alte tehnologii de fixare,poliuretanul şi cauciucul pot fi instalate īn sortator separat sau pot fi combinate impreuna sau chiar cu site de sārmă.
 

Material: Elastomer poliuretan tip A, rezistenţă ridicată la abraziune īntre 45 - 90 Shore duritate şi site de cauciuc īntre 40 - 75 Shore duritate;sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice.
Mărimea ochiului: poliuretan 2 - 130 mm, cauciuc 4 - 200 mm (ochi pătrat şi dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele , de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm.
Grosimea sitei: 20 - 60 mm.
Dimensiuni: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)
Instrucţiuni de montare: Sita este īntinsă īntre pereţii laterali prin falţuri de īntindere de tip A,la locul de contact cu suporţii longitudinali trebuie să se protejeze suprafaţa cu un profil protector de cauciuc;ridicarea recomandată a consolei este de 20 mm pe 1 m de lăţime sau lungime de sortator ; sita nu se poate găuri īn spaţiul dintre ochiuri , deoarece aceasta ar putea cauza distrugerea armăturii interioare din oţel şi toată sita ar putea deveni de neutilizat;este posibil să se producă şi o bucată din sita dintr-un material solid (fără nici o gaură).


 

Site din poliuretan şi din cauciuc īntinse longitudinal
 

Utilizare: pentru sortarea materialelor uscate şi umede ,eliminarea apei
Caracteristici: Suprafaţa de poliuretan este produsă īntr-o singură bucată inclusiv elementele de fixare, suprafaţa de cauciuc la felīintr-o singura bucată dar cu alta tehnologie de fixare,poliuretanul şi cauciucul pot fi instalate īn sortator separat sau pot fi combinate īmpreuna sau chiar cu site de sārmă
 

Material: elastomer poliuretan tip A, rezistenţă ridicată la abraziune īntre 45 - 90 Shore duritate şi site de cauciuc īntre 40 - 75 Shore duritate;sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice.
Mărimea ochiului: poliuretan 2 - 130 mm, cauciuc 4 - 200 mm(ochi patrat si dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele , de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm
Grosimea sitei: 20 - 60 mm.
Dimensiuni: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)
Instrucţiuni de montare: Sita este īntinsă īntre pereţii longitudinali cu falţuri de īntindere de tip A sau B,montarea se face la fel ca la sitele īntinse transversal.


 

Site din poliuretan şi cauciuc
 

Utilizare: pentru sortare uscată si umedă ,eliminarea apei,pentru sortări acolo unde sitele nu pot fi īntinse īn sortator
Caracteristici: suprafaţa de poliuretan este produsă īntr-o bucată şi este armată īn interior cu oţel şi are găuri de fixare,suprafaţa de cauciuc este la fel produsă īntr-o bucată folosind altă tehnologie şi este prevazută de asemeni cu găuri de fixare
Material:

a) Elastomer poliuetanic tip A, rezistenţă ridicată la abraziune īntre 45 - 90 Shore ,sitele de poliuretan sunt armate la interior cu bare metalice
b) mixtura de cauciuc vulcanizat pe un cadru de oţel sau o suprafaţă de cauciuc perforată, īntărită la interior
 

Mărimea ochiului: pentru sortare dură 63 - 120 mm, pentru sortare medie şi fină 4,5 - 63 mm,pentru deshidratare ,fante de la 0,25 x 9 la 5 x 25 mm, (ochi pătrat sau dreptunghiular), sunt posibile şi alte modele , de exemplu cu site termoplaste de la 0,25 x 9 mm
Grosimea sitei: 30 - 60 mm pentru sortare dură, 18 - 35 mm pentru alte variante
Dimensiuni furnizate: potrivit construcţiei sortatorului (dimensiunea maximă a unei site este de cca. 1,5 x 3 m)
Instrucţiuni de montare: montarea īn sortator cu legături şi pene;de obicei,este necesar să se instaleze suprafaţa de sortare pe barele longitudinale ale sortatorului cu falţuri sau elemente de fixare şi să se specifice īnainte de comandă unde sunt poziţionate găurile de fixare,găurirea repetată a sitelor nu e recomandată datorită armăturii metalice interioare.

 

Click AICI pentru date tehnice


 

Site tip ELASTIC
 

Utilizare: Site moderne,de perspectivă,pentru sortarea materialelor tăiate şi īn formă de baston pāna la limita de sortare de cca. 25 mm; sita are o suprafaţă liberă mare,performanţe bune şi un timp lung de viaţă.
Caracteristici: lanţuri metalice īn elastomer poliuretanic,aşa numitele site PU
Material: lanţuri metalice şi elastomer poliuretanic.
Mărimea ochiului: 5 - 200 mm, vezi de asemenea tabelul.
Diametrul sforii: Tabelul conţine diametrele de baza folosite pentru poliuretan pentru sfoara.
Dimensiuni furnizate: Potrivit cu tipul de sortator.
Instrucţiuni de montare: Sita este montată īntr-un sortator transversal sau longitudinal şi īntotdeauna īntinsă cu falţuri,de obicei tip A; sortatoarele trebuie să fie echipate cu bare longitudinale ridicate cu cca 20mm pe 1 m de lăţime sortator, barele sunt apoi echipate cu adaptori de poliuretan;īntinderea depinde de duritatea sitei PU şi cuprinde īn domenii de la 20-45Nm;sita este apoi prelungită cu cca . 0,5 %.


 

Site membrană
 

Utilizare: Una din caracteristicile echipamentelor nemetalice este capabilitatea suprafeţei de sortare să oscileze īn direcţie verticală dependent de mişcarea sortatorului. Acest fenomen caracterizat de faptul că suprafaţa sitei are, separat de mişcarea cu īntregul sortator,propria ei mişcare de oscilaţie, este numit efectul de trambulină care este principiul folosit la maximum posibil la sitele membrană. Membrana este īntinsă īntr-un cadru sudat de oţel ,produsă din poliuretan tare ,pe circumferinţă şi īn punctele muchiilor transversale şi oscilează cānd sortează,īn direcţie verticală. Astfel materialul sortat este permanent ridicat şi sita este curăţată. Datorită acestui principiu, sita membrană este recomandată pentru sortarea foarte exactă a materialelor fin pudrate care sunt dificil de sortat. Sita este subiectul suprasarcinii şi de aceea este recomandat ca stratul de material să fie păstrat la maximum de 3 ori mărimea particulelor.
Caracteristici: cadru sudat din oţel acoperit cu amestec de poliuretan cu 85 Shore duritate şi o membrana cu 60 - 87 Shore duritate
Material: elastomer poliuretanic tip D 15/90
Mărimea ochiului: Ochiul poate fi pătrat, circular sau oval. Dimensiunile uzuale ale ochiurilor sunt de la 2 la 40 mm. Ochiul este perforat īntr-o membrană şi pote fi făcut, īn domeniul dat,potrivit cerinţelor de sortare precum şi īn forma şi orientarea cerută.
Grosimea sitei: 30 mm īnalţimea totală a sistemului modular,grosimea membranei este de 3 - 5 mm
Dimensiuni furnizate:

a) segmente de 300 x 1000 mm
b) după consultarea cu furnizorul īn anumite condiţii suprafaţa de sortare se poate livra īntinsă īn direcţie longitudinală sau transversală
c) membrane independente cu o lăţime de 200 - 360 mm şi lungime de1500 - 2500 mm ,la comandă funcţie de tipul de sortator.Sita are găuri de montare perforate pe margini.
Instrucţiuni de montare: Pentru a instala sitele membrană, fabricate īn aceeasi manieră ca şi sistemul ADAPT,sunt valabile aceleaşi pricipii , elementele de structură individuală, sunt montate īntr-un sortator cu legături de adaptare. Sunt valabile toate pricipiile de la sitele harpă,se folosesc falţri pentru īntindere.Suporţii trebuie să fie construiţi cu o ridicare de 18mm pe lăţimea de 1m şi trebuie să fie acoperiţi cu profile de cauciuc.Sita nu este perforată la locul de contact cu suporţii. Sistemul special de prindere pentru sitele membrană din poliuretan,care este parte din construcţia sortatorului , se referă īn special la sortatoarele HEIN, LEHMANN LIWELL si IFE TRISOMAT .


 

   Site nemetalice - Sistemul nemetalic modular - Echipamente nemetalice

 

     Sistemul modular este cel mai modern sistem de sortare īn industriile de sortare şi deshidratare. Platforma de sortare constă dintr-un modul cu ochi conic şi dimensiuni exterioare standardizate de 300 x 1000 mm (300 x 600 mm pentru sistemul Uni-Step ), care sunt prevăzute cu elemente marginale de mărimi necesare potrivit mărimii sortatorului.Cel mai mare avantaj al acestui sistem este marea lui variabilitate corelată cu celelalte trăsături pozitive ale sitelor nemetaice .
     Sitele modulate sunt montate īntre legăturile de adaptare care sunt fixate īn sortator . Aceasta permite modulelor să fie uşor īnlocuite īn cazul uzurii sau eventualei stricări. Datorită folosirii īn mod egal a componentelor se poate realiza un timp de viaţă ridicat pentru īntraga platformă de sortare.


 

Sistemul modul Clip Tec
 

Utilizare: sortare umedă şi uscată,eliminarea apei
Caracteristici: cel mai recent sistem din poliuretan; modulele de site sunt inserate īntre legături de adaptare cu un şanţ şi fixarea este securizată de pene;montarea se face cu usurinţă manual ,fără nici o scula,sistemul este foarte potrivit pentru platforme de sortatoare.
Mărimea ochiului: 2 - 135 mm, vezi tabelul, (ochiuri pătrate şi dreptunghiulare)
Grosimea sitei: 30 - 60 mm, vezi tabelul
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate,īntărituri interioare făcute din oţel rotund sau neted sau un cadru sudat inserat;modulele sunt de obicei produse īn două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării
Dimensiuni: De obicei 300 x 1000 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului
Instrucţiuni de montare: Pentru montarea sistemului Clip-Tec sortatorul trebuie să fie echipat conform detaliilor din desene,elementele exterioare sunt de obicei fixate de margini laterale la sortator printr-o banda laterală integrată;aceste legături protejează marginile laterale ale sortatorului,modulele sunt de obicei instalate īn cadrul sortatorului,decalat;aceste legături de siguranţă pot avea şi un acoperiş mic,care acoperă suprafaţa de sortare şi returnează materialul sortat de pe suprafata activă de sortare


 

Sistemul modular Uni-Adapt
 

Utilizare: sortatre umedă şi uscată, eliminarea apei
Caracteristici: Cel mai variat sistem secţional de site de poliuretan; sitele modul sunt montate īntre legăturile de adaptare,cu elemente de fixare a sitelor īn sortator,asamblarea este facută cu scule;legăturile distribuie materialul care trebuie sortat către suprafaţa activă a sitei.
Mărimea ochiului: 2 - 135 mm, (ochi pătrat sau dreptunghiular)
Grosimea sitei: 30 - 60 mm
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate,īntăririle interioare au bare din fier neted sau rotund sau un cadru sudat inserat; modulele sunt de obicei produse īn două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării.
Dimensiuni: De obicei 300 x 1000 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului.
Instrucţiuni de montare: Pentru instalarea sistemului Uni–Adapt sortatorul trebuie să fie echipat fie cu grinzi tubulare sau bare īn secţiune L ,detalii se pot observa īn desen;elementele exterioare sunt de obicei fixate la marginile laterale ale sortaorului cu pene sau cu o banda integrată;aceste legături protejează părţile laterale ale sortatorului,modulele sunt de obicei instalate īn cadrul sortatorului decalate.


 

Sistemul modular Uni- Adapt din cauciuc
 

Utilzare: sortare umedă şi usacată.
Caracteristici: Sitemul Uni- Adapt din cauciuc este alternativa la sistemul de poliuretan; este fabricat cu un cadru armat de metal;datorită acestui cadru şi mixturii de cauciuc rezistentă la abraziune, sistemul este cu success folosit la sortarea pietrişului fin; cānd se foloseşte sistemul acesta utilizeaza aşa numitul ,,effect de trambulină’’ şi cānd se sortează cantităţi mici de material se obţin caracteristici forte: timpul de viaţă este comparabil cu al produselor de poliuretan.
Mărimea ochiului: 3,5 - 50 mm, vezi tabelul, (ochi pătrat sau dreptunghiular).
Grosimea sitei: 30 - 40 mm
Material: amestec de cauciuc rezistent la abraziune pus īn cadru de oţel
Dimensiuni furnizate: 300 x 1000 mm pentru module centrale ;mărimea modulelor exterioare potrivit dimensiunilor sortatorului,produse ca la poliuretan.
Instrucţiuni de montare: Pentru a instala acest sistem, sortatorul trebuie să fie echipat cu grinzi tubulare sau profile īn formă de ,,L’’,ele sunt sudate pe cadrul de bază;ca şi pentru alte sisteme,elementele marginale sunt montate pe pereţii laterali ai sortatorului , de obicei cu pene; pe de alta parte, segmentele centrale sunt montate īn sortator; ele sunt de obicei inserate īn cadrul sortatorului īn rānduri suprapuse pe "banda adaptoare",adaptorii au trei funcţii , ei ţin segmentele individulale ţn interiorul sortatorului, deoarece suprapunerea lor īntoarce materialul sortat la secţiunea funcţională a sitei şi protejează suporţii sortatorului īmpotriva uzurii;pentru instalarea acestui sistem este necesară o pregătire atentă ,precum şi observarea suporţilor deoarece modulele nu pot fi ajustate ulterior,structura segmentului ar fi stricată sau s-ar putea pierde o parte din suportul individual.

 

Click AICI pentru date tehnice


 

Sistemul modular Uni-Step din poliuretan
 

Utilizare: sortare umedă şi uscată,eliminarea apei
Caracteristici: Acest produs poate īnlocui sistemul de site al altor producători,suprafaţa de sortare este similară construcţiei produselor de poliuretan Uni-Adapt sau Clip-Tec.
Mărimea ochiului: 2 - 135 mm, (ochiuri dreptunghiulare sau pătrate).
Grosimea sitei: 30 mm.
Grosimea sitei: 30 – 60 mm.
Material: Elastomer poliuretanic tip A sau B, 45 - 90 Shore duritate,īntăririle interioare au bare din fier neted sau rotund sau un cadru sudat inserat; modulele sunt de obicei produse īn două straturi de poliuretan, baza e de obicei mai tare şi formează cadrul de lucru al modulului şi suprafaţa activă superioară este produsă potrivit cerinţei de duritate coresunzătoare sortării.
Dimensiuni: De obicei 300 x 600 mm pentru modulele centrale, modulele marginale potrivit dimensiunilor sortatorului.
Instrucţiuni de montare: Pentru a instala acest sistem, sortatorul trebuie să fie echipat cu grinzi tubulare sau profile īn formă de ,,L’’,ele sunt sudate pe cadrul de bază;ca şi pentru celelalte sisteme,elementele marginale sunt montate pe pereţii laterali ai sortatorului , de obicei cu pene;pe de altă parte, segmentele centrale sunt montate īn sortator; ele sunt de obicei inserate īn cadrul sortatorului īn rānduri suprapuse pe "banda adaptoare",adaptorii au trei funcţii , ei ţin segmentele individulale īn interiorul sortatorului, deoarece suprapunerea lor īntoarce materialul sortat la secţiunea funcţională a sitei şi protejează suporţii sotatorului īmpotriva uzurii;pentru instalarea acestui sistem este necesară o pregătire atentă ,precum şi observarea suporţilor deoarece modulele nu pot fi ajustate ulterior,structura segmentului ar fi stricată sau s-ar putea pierde o parte din suportul individual.


 

Echipament cehesc din cauciuc
 

Acest tip de echipament a fost creat īn scopul satisfacerii industriei miniere cehe şi slovace.Sistemul e gāndit pentru sortare umedă şi uscată a materialelor sub formă de pulbere. Dimensiunile standard ale modulelor sunt 500x500mm.Ele sunt fixate pe rame cu axe.Aceasta permite de asemenea o uzură egală a modulelor sitelor pe toată suprafaţa sitei. Sitele de cauciuc pot fi folosite īn domeniul de temperaturi de la -40 oC pānă la 100oC.
     Īntre alte avantaje este posibilitatea de autocurăţare īmpotriva colmatării sau glazurării suprafeţei de sortare precum şi nivelul redus de zgomot, consum mic de energie şi īmbunătăţirea parametrilor de sortare cu respectarea īn permanenţă a mărimii ochiului. Considerānd preţul relativ scăzut, sitele au un timp de viaţă lung. Dezavantajul este domeniul mic de mărimi a ochiurilor. 


 

Echipament cehesc din plastic


Sistemul este similar cu echipamentul de cauciuc. Are aceleaşi avantaje ale capabilităţii de autocurăţare, nivel mic de zgomot, cu respectarea mărimii stabile a ochiului, o foarte bună calitate de sortare. Montarea sitelor de plastic pe cadrul de susţinere este simplă şi nu necesită nici un element de montare.
Sitele au mărime uniformă 200 x 328 mm. Suprafaţa de cădere liberă este aproximativ de la 26 % pānă la 55%.